Direktlänk till inlägg 19 oktober 2010

Tisdag

Av josefineikt - 19 oktober 2010 15:47

Då var första lektionen mot elever avklarad...

  Jag och Petter hade en lektion i scribus,Petter tog introduktionen och den stod jag o gick igenom det tekniska medan Petter gick runt i klassen och hjälpe de med problem.

  Det var ca 2/3 av klassen där så de som missade idag får en ny chans på torsdag med genomgång i scribus. På torsdag blir det dessutom Petter som håller i den tekniska undervisningen.

  Själva undervisngen gick helt okej, det går alltid att göra bättre. Det vart ett ganska högt tempo eftersom att det var en del att gå igenom men de flesta hängde med endå.

  Vi bad eleverna redan förra veckan att ladda ner scribus men det är alltid någon som inte gör det vilket var fallet så de föll ju redan bort från början genom att inte hänga med. Jag tror att de lyckades komma tillbaka med Petters hjälp med att gå runt bland dem. som vanligt är det en nackdel att ha en stor klass där man inte vet elevernas nivåer. Vi frågade innan vi började med lektionen om det var något som jobbat med en webbtiding eller scribus o ingen hade det. Vi diskuterade frågorna Petter o jag innan lektionen o det finns ju inte så mycket tekniskt inblandat i de frågorna för de säger inte hur fort de kommer att lära sig under lektionen eller hur duktiga de är innan.

  Det jag hoppas nu är att de tog in det mesta under lektionen och försöker jobba med detta hemma men jag vet ju hur ja själv var i gymnasiet o det läraren bad mej om att göra gjorde jag bara på skoltid i stortsätt. Men vi får hoppas att de hjälps åt och får ihop sina tidningar.
  Problemet i fortsättningen är att vi inte kommer att vara här att kunna hjälpa dem men vi ska lära vår handledare scribus på torsdag så att förhoppningsvis ska hon lära sig så bra att kunna hjälpa eleverna sen.


Jag tycker att det var en bra dag idag och på torsdag byter Petter o jag roller i klassrummet så får vi se hur det går då. Finns mycket mer man skulle vilja prata med dem om men vi får se vad som hinns med.

VFU
 
 
Ingen bild

Lars

19 oktober 2010 21:07

Hej!
Bra att ni startade passet med att kolla av vad de redan kunde. Lät ju som om ni fått till programkunskaperna på ett bra sätt. Har ni tänkt något tillsammans med läraren kring hur man jobbar med innehåll och layout på tidningen?
Finns det några tips eller något material er handledare kan utnyttja när ni försvinner? Finns det någon del i detta projekt ni kan hjälpa till med på distans?
Kul att det kändes bra. Tycker du tagit ytterligare ett steg framåt jämfört med förra terminen och känns jättesäker längst fram i klassrummet.
Ska bli spännande att komma ut och kolla på er nästa vecka.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av josefineikt - 19 november 2010 15:00

VARFÖR? Idag sitter allt i tekniken Tekniken hjälper elever med sämre förutsättningar Man lär sig diskutera o prata med andra elever Det hjälper utvecka elever Utnyttja elevers intresse Skapa engagemang/motiverande (Fostrande) Hur man b...

Av josefineikt - 18 november 2010 20:28

Jag har svårt att sätta fingret på vad exaakt digital kometens är men om man bryter ner själva ordet och utgår ifrån det. Digital- allt som är digitalt som t.ex. en dator, projektor,telefon m.m men i just detta fall så känns dator och projektor: Lägg...

Av josefineikt - 28 oktober 2010 09:39

På morgonen så träffade vi idrottsläraren som ville ha hjälp med lite saker inför öppet hus. Han hade filmer låg på skivor i hans videokamera och han lyckades inte få in dem i datorn vilket petter o jag skulle hjälpa honom med. Vi satt en timme med d...

Av josefineikt - 28 oktober 2010 09:23

Då var det eaminationsdagen då. Måns kom och tittade en stund av vår lektion. Vi hade lagt upp den så att först på morgonen så hade vi besök av en tjej från kommunen som tog kort och pratade lite med oss. http://www.sala.se/Information/Alla-nyheter/N...

Av josefineikt - 28 oktober 2010 09:17

I måndags var det egentligen studiedag på vfuskolan vilket vi också skulle ha då men Petter och passade på att planera inför tisdagens lektioner. Eftersom att Måns skulle komma så ver det på tiden att vi planerade vad som skulle hända på lektionen. L...

Ovido - Quiz & Flashcards